Iubim femeile doar de 8 martie?

De ani buni n-am mai îmbrățișat-o pe mama de 8 martie. Suntem departe una de cealaltă, dar ne întâlnim adesea pe skype sau vorbim la telefon. Deși tehnologia modernă simplifică mult comunicarea la distanță, nimic nu se compară cu o îmbrățișare și cu o mângâiere. Zilele trecute am scos dintr-un sertar ață roșie și albă și-am împletit mărțișoare așa cum m-a învățat Ea în copilărie. Sincer, erau mult mai frumoase decât sutele de mărțișoare de pe tarabele comercianților. Mi-aș fi dorit să i-l prind ușurel mamei la haină, dar era prea departe... l-am dăruit celei mai bune prietene...

Astăzi, florăriile și magazinele erau invadate de bărbați mai tineri sau mai în vârstă care cumpărau flori, eșarfe, mici cadouri. De ce femeile primesc totul într-o singură zi și, majoritatea dintre noi, nu mai primim decât rareori cadouri pe tot parcursul anului? De ce suntem copleșite de atenție pe 8 martie, dar în celelalte zile rareori partenerii, prietenii, soții se gândesc ce surpriză frumoasă ar fi să ne lase pe pernă un trandafir sau să ne întoarcem de la serviciu iar pe noptieră să stea cartea pe care dorim de ceva timp să ne-o cumpărăm? 

Darurile nu se dau într-o zi anume. Și nici 8 martie nu e singura zi în care ni se spune - te iubesc... Aprecierea, respectul, prietenia, dragostea ar trebui să facă parte din viața noastră în fiecare zi, în fiecare oră și în fiecare clipă. Mă bucură întotdeauna darurile pe care le primesc, dar cel mai mult mă bucură lucrurile mărunte, gesturile mici, dar care au o însemnătate enormă pentru mine. Mai degrabă mă încântă o floare dăruită din suflet decât o bijuterie scumpă, dar oferită din obligația unei zile internaționale a femeii ca născocire a societății în care trăim.

Bărbaților, iubiți-vă mamele, surorile, prietenele, soțiile, prietenele în fiecare zi prin prietenie, sprijin, înțelegere, compasiune și lăsați-le adesea ultima pătrățică de ciocolată, luați-le câte o floare simplă, oferiți-le o plimbare în parcul preferat sau petreceți timpul așa cum își dorește ea. Suntem mai impresionate de gesturile simple, venite din inimă decât de surprize pompoase. Nu ezitați niciodată să le spuneți cât de mult contează ele pentru voi, cât le apreciați și cât de norocoși sunteți că le aveți alături. Și cel mai important - nu uitați niciodată de Mamă. Ea trebuie să fie prima răsfățată, apreciată, iubită pentru că ceea ce ați devenit, ceea ce aveți și ceea ce veți avea i se datorează în primul rând ei și apoi vouă.

În încheiere le urez tuturor femeilor să fie iubite, apreciate, respectate nu doar de 8 martie, ci întreaga lor viață. La mulți ani nouă!

4 comentarii:

  1. La multi ani Lilia!Ai mare dreptate in ceea ce spui!Femeia trebuie iubita si rasfatata in fiecare zi.Gesturile mici au o insemnatate mare. Nu avem nevoie de o zi anume, de o data anume ca sa primim cadouri:(.

    RăspundețiȘtergere
  2. Alina, la mulți ani și ție! Cu toate urările din articol :)

    RăspundețiȘtergere