Dragă, m-am îndrăgostit!

            „Dragă, m-am îndrăgostit! Omul acesta mă fascinează!” sau „Să știi că e așa deosebit!” – ne mărturisește o prietenă sau o colegă de serviciu. L-a cunoscut pe internet. Și s-au întâlnit, au mers la un restaurant, au băut vin, un trandafir roșu pe marginea mesei, o privire languroasă și, eventual, o noapte la unul dintre ei acasă. A doua zi n-a mai sunat deloc, iar femeia e cu ochii în lacrimi, sufletul zbuciumat și cu mii de întrebări fără răspuns în cap...

             A te îndrăgosti pe internet sau a folosi internetul pentru a-ți găsi marea dragoste printr-un simplu „search” e ca și cum ai nega faptul că trăiești într-o viață reală. Nu cred în căutări. Dragostea nu o găsești atunci când o cauți printr-un singur click. Eu, personal, îi consider nebuni pe oamenii care pierd atâta timp stând pe internet și crezând că vor putea cunoaște o persoană în totalitate, cu neajunsuri și calități, cu ticuri și fobii doar prin mail-uri sau pe messenger. Majoritatea femeilor cad în această capcană odioasă. Oare nu e evident că masculul feroce va oferi domnișoarei naive o variantă cosmetizată, plină de „sinceritate”? Dragostea se trăiește în realitate, cu oameni care sunt alături de tine, pe care îi cunoști, cărora le vezi zâmbetul sau lacrimile, fericirea din ochi, dar și suferința. Poate că oricui dintre noi i s-a întâmplat să pornească din întâmplare sau din curiozitate o conversație cu un străin de la celălalt capăt al tastaturii. Și de aici pornește totul. Ne îndrăgostim de necunoscut pentru că îl vedem așa cum vrem noi, ni-l imaginăm așa cum visăm și negăm realitatea. Femeile iubesc umbrele, himerele, decepția, lacrimile. Ce mai! Mesaje romantice, poezii, cuvinte frumoase, dedicații și jurăminte - perfecțiunea masculină, nu? Dar în spatele acestora adesea e oricine, un bărbat scund, incult, violent, mincinos, misogin. Un bărbat care ăși conduce existența după alte principii, care caută o parteneră de viață nu o va căuta pe internet, pe site-uri matrimoniale. El își va dori s-o întâlnească din întâmplare la coadă la farmacie sau la o petrecere unde a venit singură.

             Decepțiile sunt multe și mari atunci când revine realul în viața noastră. Păreri de rău, timp pierdut, dar și frica de a mai cunoaște și alți bărbați, frica de tine însăți și neputința pun stăpânire pe psihicul tău. Personalitatea e lezată și tindem să ne închidem în noi. Și totuși... atât de multe femei suferă din cauza iubirii...

9 comentarii:

  1. Ufff, ce m-ai speriat cu acest titlu!
    In linii mari ai dreptate, dar daca imi ingadui, as avea doua observatii:
    1. La fel de bine i s-ar putea intampla si lui sa fie deceptionat si parasit, dupa o prima intalnire in care ambii fac eforturi pentru a impresiona si a cuceri.
    2.Cand ai inceput sa enumeri defectele, primul este "un barbat scund"... Fiecare om este din punct de vedere fizic, asa cum a vrut natura, soarta sau divinitatea! Ai constatat tu ca cei inalti sunt mai inteligenti, manierati etc.?
    Presupun ca majoritatea barbatilor cauta mai degraba o aventura decat sa-si intalneasca femeia vietii (ma refer la cei de pe matrimoniale, intalniri s.a.) sau jumatatea pereche, dar femeile... nu cauta oare acelasi lucru? Cele care isi fac iluzii... nu pot aavea decat deziluzii. Minunile sunt rare, iar exceptiile ca si in limba engleza nu fac decat sa confirme regulile.
    Iti doresc o saptamana frumoasa, cu spor in toate. Cum mai stai cu sesiunea? Aceleasi ganduri bune. C.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga C., tot ce am expus eu mai sus vine din perspectiva mea, asa cum vad eu lucrurile. Desigur, fiecare dintre noi, indiferent daca e barbat sau femeie, va scadea sau va adauga un defect la lista mea. Scund -pentru ca nu-mi plac barbatii mai scunzi decat mine (fara a avea intentia sa iau in deradere acest "defect"). Desigur, rolurile se inverseaza, pentru ca atat femei cat si barbati isi cauta "dragostea" pe internet. Doar ca femeile sunt mai...naive, mai credule fata de reprezentantii sexului tare :) Conform statisticilor, doar 1% din cuplurile care s-au cunoscut pe internet, rezista si traiesc fericiti pana la batranete :) dar, stii vorba aceea - exceptia intareste regula :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca pot sa inteleg pozitia usor feminista pe care o adopti, desi tu esti o femeie matura si exigenta care ar comite astfel de greseli.Pe de alta parte cred ca iti lipseste un om care sa te tina din cand in cand in brate , sa te mangaie si sa te alinte. Nu-ti fa griji, va aparea cu siguranta, chiar daca esti cam inaltuta...
    Nu mi-ai spus cum stai cu sesiunea...
    Cu respect,C.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu sesiunea stau bine, mai am examene. Desigur, orice femeie poate cadea in capcana misoginului, nu? Tind sa cred ca sunt o femeie matura care nu face asemenea greseli. Nu sunt foarte inalta, doar 1,70 :) si, gresesti, sunt tinuta in brate zi de zi, si mangaiata sunt si iubita. Am scris articolul pentru ca am o colega care-si cauta de ceva...ani dragostea pe internet. Asta a fost elementul declansator:)

    RăspundețiȘtergere
  5. MMM... nu sunt de acord...
    Tu ai expus o parere personala pe care incerci s-o generalizezi... si sa ne faci si pe noi sa credem in ea.

    Lulu spunea:
    "Un bărbat care ăși conduce existența după alte principii, care caută o parteneră de viață nu o va căuta pe internet, pe site-uri matrimoniale. El își va dori s-o întâlnească din întâmplare la coadă la farmacie sau la o petrecere unde a venit singură."

    Si ce l-ar opri sa isi doreasca s-o cunoasca din intamplare... pe internet ?
    Internetul creaza doar un precedent... mai departe relatia merge in stil clasic.


    Lulu spunea:
    "Dar în spatele acestora adesea e oricine, un bărbat scund, incult, violent, mincinos, misogin. "

    Precum, la fel de bine, in spatele unor aparentze fizice (poate chiar placute), se poate ascunde un barbat incult, violent, mincinos, pe care l-ai cunoscut la coada la farmacie sau intr-o locatie reala.

    Pe de alta parte, la fel de bine, se poate intampla sa-ti gasesti fericirea pe internet (din intamplare sau nu). Exista mii de cupluri care s-au cunoscut in felul acesta, s-au casatorit, au copii si traiesc fericiti.

    Deci... argumentele tale, cad (cel putin in fatza mea) :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Parerea mea...si cu siguranta mai sunt femei/barbati care gandesc ca mine. Sau din contra :) Stii cate "relatii" se consuma pe internet? oamenii vorbesc pe internet luni de zile inainte de a se cunoaste. Momente care puteau fi petrecute impreuna. Cunosc femei care vorbesc cu mai multi barbati pe messenger ca sa aiba de unde alege...cica. Si cand ajung sa se intalneasca fata in fata isi dau seama ca nu arata masculul chiar asa bine cum arata in fotografie, sau ca nu-i chiar asa poet precum era in sms-uri etc. Iata de ce sustin ca a te cunoaste direct, fizic e mult mai placut si mai bine. Exista mii de oameni care au suferit deceptii in ceea ce priveste cunoasterea iubirii pe internet :)
    Desigur, Penoz, poti fi de aceeasi parere cu mine sau cu o alta parere. Eu accept diferenta de gandire :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Lulu sunea"
    "oamenii vorbesc pe internet luni de zile inainte de a se cunoaste."

    si foarte bine fac... e nevoie de o perioada de "tatonare".

    Lulu sunea:
    "Cunosc femei care vorbesc cu mai multi barbati pe messenger ca sa aiba de unde alege...cica."

    pt mine,acelea nu sunt femei... cel mult pot fi pitzipoance, chiar daca se pretind a fi doamne respectabile

    Lulu spuea:
    "Si cand ajung sa se intalneasca fata in fata isi dau seama ca nu arata masculul chiar asa bine cum arata in fotografie, sau ca nu-i chiar asa poet precum era in sms-uri etc. "

    Asta e... inghitzi in sec si mergi mai departe. La fel se intampla si cand iti dai seama ca cel pe care l-ai cunoscut, altfel decat prin internet, nu este tocmai potrivit pt tine. Si pot sa dureze multi ani pana iti dai seama de asta.

    Lulu spunea:
    "Exista mii de oameni care au suferit deceptii in ceea ce priveste cunoasterea iubirii pe internet :)"

    Lulu spunea"
    Exista milioane de oameni care au suferit deceptii in dragoste inca de la facerea lumii si pana in prezent. Internetul nu are decat 30 de ani (aprox). Dar pana la inventia internetului oare nu au existat deceptii in dragoste ?

    Lulu spune:
    "Desigur, Penoz, poti fi de aceeasi parere cu mine sau cu o alta parere. Eu accept diferenta de gandire :)"

    ma bucur ca esti democratica in gandire... pacat ca a trebuit sa copilaresti intr-un regim dictatorial. Si eu am avut aceiasi soarta, poate chiar mai rea.

    Eu sustin ca in mod esential nu exista nici o diferenta intre cunoasterea virtuala in prealabil si cea clasica.

    RăspundețiȘtergere
  8. Penoz, oare nu diferenta de perceptie ne face sa ne acceptam unul pe celalalt? Imi pare rau ca ai avut o copilarie intunecata, stiu cum e :( Iti trimit un zambet sa te inveselesti :)

    RăspundețiȘtergere
  9. "Penoz, oare nu diferenta de perceptie ne face sa ne acceptam unul pe celalalt?"

    Poate :P.
    Banuiesc ca ar fi extrem de plictisitor sa percepem cu totii la fel :)))))

    Multumesc pt zambet Lili... ma simt mult mai optimist acum :)

    RăspundețiȘtergere