2011

           Anul a început deja. Parcă prea repede, fără să-mi dea răgazul necesar pentru a medita asupra celor întîmplate în 2010 și, mai ales, fără a mă gîndi la ce voi face în 2011. Am impresia că la fiecare revelion îmbătrânesc, iar gândurile de femeie tânără și dornică de viață o iau razna. Vreau și aia și aia și aia... Dar una e să vrei și alta să obții și să faci. Cred că fiecare dintre noi avem regrete când pleacă un an, iar atunci când altul își face loc în viața noastră avem speranțe. Tot om sunt și eu. Ce-mi doresc eu cel mai mult în 2011? Vai, mi-e teamă că lista ar putea fi prea lungă, iar eu deloc modestă. În primul rând îmi doresc să-i văd mai des pe părinții mei și să merg mai des în Basarabia, spre locurile dragi ale copilăriei. Apoi îmi doresc ca sarcina cumnatei mele să fie una ușoară, iar eu prin vară să devin fericita mătușă a unor gemeni sănătoși.
          Când trag linii, în ultimii 3 ani din viața mea, doctoratul a devenit deja un fel de punct de reper. Adesea cam agasant și nesuferit. Așa că îmi doresc să am inspirație și dorință de a lucra să-mi susțin teza de doctorat această vară. Aș vrea să fie o lucrare apreciată, frumoasă și, mai ales, utilă. Îmi doresc să nu mă împiedic de prea multe ori și să duc la bun sfîrșit o muncă de 3 ani. Aș vrea să dedic ceea ce voi scrie părinților mei căci ei mi-au fost mereu imboldul și speranța de a merge mai departe. Aș vrea să pot să-i mulțumesc surorii mele pentru toată dragostea și să-i pot spune că fără ajutorul ei n-aș fi reușit poate niciodată să fac acest doctorat.
          Îmi doresc să călătoresc mai mult decât până acum. Vreau să văd locuri noi precum Armenia, Tunis, Egipt. Aș vrea să revăd Franța - țara mea de suflet.
         Deși am făcut atâtea studii, am nevoie de un echilibru profesional. Aș vrea să reușesc în acest sens să pornesc pe un drum mai bun, cu mai puține piedici, cu mărăcini mai puțin dureroși. Aș vrea să mai învăț o limbă străină. Într-o oarecare măsură mi-aș dori să mă întorc la universitate, la studenți, să predau ceva util, plăcut, ceva despre Basarabia.
         Îmi doresc să pot avea mai multe flori de cameră, să le îngrijesc și să mă uit la ele cu drag. Mi-ar plăcea să gătesc mai bine, să încerc rețete noi și să fie mulțumiți cei care mănâncă ceea ce gătesc eu. Îmi doresc să pot petrece mai mult timp cu prietenii, iar pe cei care sunt departe mi-aș dori să-i văd mai des.
       Am poate și alte gânduri, dorințe nedetectate, care vor apărea pe parcursul anului și care vor fi importante pentru mine. Orice mi-aș dori, orice mi-ar plăcea, întâi de toate îmi doresc sănătate și să pot avea banii necesari să fac operația de care am nevoie. Toate însă știu că vin încet, la timpul lor. Dacă nu se vor întâmpla anul acest la anul sigur vor fi mai aproape de a se îndeplini. Important e să cred în mine, să fiu la fel de amibițioasă și la fel de iubită de cei dragi. Poate că mi-aș dori și să mă căsătoresc, încă nu știu.

5 comentarii:

  1. Cineva spunea că eşti cu atât mai fericit cu cât iţi doreşti mai puţine lucruri. De fapt ideea este că fericirea nu-i decât rezultatul împlinirii dorinţelor. Iar suferinţa vine din neîmplinirea lor. Îţi doresc un 2011 în care să fii fericită sau, altfel spus, cât mai mult din ceea ce ţi-ai propus să poţi realiza!
    Îţi mulţumesc, deasemenea, pentru urarea pe care mi-ai facut-o la secţiunea comentarii de la articolul tău anterior!

    RăspundețiȘtergere
  2. AURELIAN: cred ca acest articol onest si emotionant, ar fi meritat si un post-scriptum; ceva de genul :"In eventualitatea in care ma voi casatori anul acesta,obiectivele mele personale enuntate mai sus vor trece in plan secundar si se vor amana sine die :) "
    Acum serios vorbind, cred ca pentru a atinge niste obiective,trebuie sa stabilesti o ierarhizare a acestora in prealabil si sa incepi cu acele obiective care au capacitatea de a influenta rezolvarea altor obiective. De pilda,casatoria te-ar ajuta sa iti chibzuiesti mai bine banii si implicit sa iti rezolvi si alte probleme ori dorinte personale.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Daniel, eu sunt un om fericit. Deși nu am bani, sunt bogată în alte lucruri. Nu-mi doresc haine extravagante, rochii pompoase, cercei de aur, mașini sau vile cu 5 etaje. Vreau puține și am deja multe. Îți mulțumesc pentru urările calde. Și eu la rândul meu ăți doresc ăncă o dată numai bine în noul an.
    @Aurelian, pentru mine căsătoria nu înseamnă amânarea altor lucruri importante. De exemplu, nu m-aș porni să mă mărit până nu-mi susțin teza de doctorat pentru că voi avea nevoie de toate resursele (psihice și materiale) pentru teză și nu vreau să ratez o muncă de câțiva ani. În principiu, a mă căsători (cel puțin pentru mine) nu înseamnă a renunța la dorințele personale. Ar fi o hârtie semnată, un inel pe deget și o relație oficializată. Atât. Eu oricum îmi iubesc partenerul de viață, fie că am, fie că nu am această foaie.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Lulu, nu e cazul să fii modestă cu gătitul,las' că știi tu la ce mă refer. 2011 să îți aducă ceea ce meriți, nici mai mult, nici mai puțin. Și așa cum îmi spune mie ades cineva: ”Când va fi mai greu, să fie ca acum”,(adică bine);)

    RăspundețiȘtergere
  5. Olesea, da eu vreau să mă întrec pe mine însămi :)
    Urările tale sună tare frumos deaceea îți returnez urarea și aș vrea să fii aceeași persoană minunată și sufletistă pe care o cunosc eu. Mulți ani, draga mea!

    RăspundețiȘtergere