Prostia moldoveanului сea de toate zilele...

       Toată lumea scrie despre referendum-ul de ieri. Bloggerii, presa, toți se dau cu părerea, toți se revoltă, critică, dau vina unii pe alții, ba că nu s-a făcut o campanie publicitară la nivel național pentru referendum, ba că de vină sunt comuniștii care au îndemnat poporul să boicoteze alegerile și „să se pregătească de iarnă”, ba că n-a existat coeziune politică etc. Eu cred că omul de rând, moldoveanul obișnuit să nu-i pese de viitorul lui e cel mai vinovat. Nu vreau să mă lansez în polemici inutile căci mulți vor fi acei care vor găsi scuze, dar mai comod popor decât moldovenii n-am cunoscut. Dacă ar decide alții pentru el bine ar fi (de altfel, așa și se întâmplă) exact ca în povestea aceea în care prostul vrea pesmeții să fie umeziți. Ce-ați așteptat, oameni buni, să voteze alții în locul vostru? Desigur, nu peste mult timp vă veți plânge că politicienii sunt niște hoți, că, iată, comuniștii v-au adus la sapă de lemn. Ați avut ocazia să schimbați ceva, să luați propria decizie, să fiți în rând cu lumea. Păcat că nu ați profitat, căci ocazii ca acestea nu ți se oferă cu sutele, ci doar una sau două. Păcat că un popor de adormiți le ratează pe toate cu nonșalanță.
       Cred că ar trebui să-mi văd de treabă. Ajung la concluzia că moldovenii sunt un popor bătut în cap. Rămâneți așa, fraților, dacă vă place. Spunea cineva că suntem „idioții utili”. Chiar că așa și este...

      P.S. Cetățenii care au fost la vot duminică merită felicitați, probabil sunt singurii cărora le pasă de viitorul lor, implicit de cel al copiilor lor.

2 comentarii:

  1. Ei se tem că se vor uni cu România și nici pe departe nu vor asta. Le place slugi la ruși.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da nu vorbim aici de unire sau nu cu România, ci de sentimentul de responsabilitate al cetățeanului! Sau de indiferența omului care se complace cu situația sa, cu mizeria mocirlei în care zace... Și, da, poate într-un fel se tem de unirea cu România, dar trebuie să fii dobitoc să fie acesta un motiv pentru care să nu mergi la vot. Eu totuși cred că principalul motiv al neparticipării la vot a fost nepăsarea, indiferența față de sine, ceea ce e destul de grav.

    RăspundețiȘtergere