Vindem iubire?

             Oare să-mi deschid și eu tarabă? Observ că iubirea se vinde bine și decât să fiu săracă încercând să fac tot felul de studii, mai bine mă orientez și eu spre o afacere. Chiar atât de neatenți am devenit încât înlocuim sentimentele cu inimioare roșii și ursuleți de pluș? Acestea să fie oare egalul iubirii? An de an când vine așa zisul Sf. Valentin, alias ziua îndrăgostiților, încep să fiu tare iritată de toate aceste prefăcătorii frumos ambalate. Am ajuns să comercializăm până și sentimentele, trăirile, emoțiile. Le vindem la super prețuri. Așteptăm de la partenerii noștri de viață cadouri decorate obsedant cu inimioare și sclipici, dar uităm să prețuim adevăratele momente importante dintr-o relație. și ne mai și supărăm dacă iubitul nu prea are bani pentru un cadou mai mare și primim ceva modest, sau dacă îi insinuăm de ceva timp că ne dorim ceva anume de muult timp, dar primim în dar cu totul altceva!

            Să nu înțelegeți greșit, și mie îmi plac micile daruri, dar nu cele comerciale. Cred că ar trebui să apreciem mai mult suportul, ajutorul și înțelegerea partenerului nostru decât broscuțe de pluș sau inimioare sclipicioase. Dragostea trebuie mereu alimentată, dar nu cu jucării, ci cu momente împreună, prin comunicare. Iubirea nu se celebrează într-o zi anume. Atunci când simțim că toată ziua ne-a fost dor de iubit sau iubită, când simțim că avem nevoie de un zâmbet cald și de o simplă atingere. Îmi plac de fapt cadourile...trandafirii de sub pernă și câte o carte lăsată ca din greșeală pe noptieră, alături de o ceașcă de ceai verde cu o floare mare, albă de iasomie desfăcută...

9 comentarii:

  1. cred ca ai incurcat secolul cand te-ai nascut Lilico

    off: Anti "Valentine's Day" ... Traiasca Dragobete !

    RăspundețiȘtergere
  2. e posibil sa fi incurcat secolul, dar ma scoate din sarite iubirea asta parca facuta din sclipici, plastic...

    RăspundețiȘtergere
  3. se stie doar ca Valentine's Day este o sarbatoare superficiala, comercialista, importata drept un kitsch occidental.Ziua de 14 februarie a devenit una dintre cele 365 de zile din an dedicate consumerismului.Aceasta zi,ca si cea de Sf.Nicolae,de Craciun,de Paste,de Halloween, Thanksgiving,este o zi in care ne inchinam cu totii la Zeul Consum,un zeu cu o mie de masti: zeul-mos Craciun,zeul-Iepuras,zeul-Dovleac,zeul-Curcan,zeul-50% Off...In aceasta zi de 14 februarie zeul are fata de inimioara roz si e in toane bune,usor erotice...

    RăspundețiȘtergere
  4. mda, Alex, ai dreptate. Poate ca eu nu pot sa tin pasul cu societatea. Nici nu vreau. Prefer sa ma conduc dupa propriiele principii, reguli, legi. Si indragoste la fel. Cred ca oricum, oamenii din preajma mea, cei care ma cunosc, stiu deja ca nu ma vor cuceri sau impresiona cu iepurasi de plus sau ursuleti de plastic. Sunt lucruri trecatoare care nu lasa in urma decat...deseuri. Amintirile, momentele de sprijin, de tandrete, emotiile ne raman imprimate in inimi, in ochi, in intreaga fiinta.

    RăspundețiȘtergere
  5. care iubire? care dragoste? :) La felul cum o inteleg unii si o interpreteaza are cu totul alte insusiri! Cine doreste doar niste imagini tocmai de asta are parte, este la fel ca si cuvintele ... multi zic un simplu "te iubesc" ba chiar prea multi insa putini chiar si simt cu adevarat asta. Unii cred ca daca spun un cuvand sau fac un cadou trebuie admirati din pacate asta este si asta avem pentru ca doar aceste lucruri se promoveaza, lucruri doar de aparenta insa goale sub ambalaj. Cand iubesti cu adevarat pe cineva nu trebuie neparat sa ii spui poti pur si simplu sa ii demonstrezi asta zi de zi nu doar intr-o zi anume... uneori simplu fapt ca tii sau esti tinuta de manuta de persoana pe care o iubesti si te iubeste inlocuieste totul altceva si putini sunt acei care au norocul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ca de obicei, ai dreptate Lulu!
    Grijă mare la ceaiul verde să fie rece.
    Floarea de iasomie trebuie să fie proaspătă, altfel, degeaba miroși cana...
    Pt. Penoz: CORECT! Da ce te faci că 8 din 10 nu știu când e... Dragobetele! Mai că aș zice chiar 9.
    Alex...! Ai și N-ai dreptate! Omule, nu poți să pui în aceeași balanță Valentin-ul,(sărbătorit pentru a se vinde resturile de la revelion) cu Crăciunul și Paștele!
    Gânduri bune!C.

    RăspundețiȘtergere
  7. Movi - 4Suceava, nu exista o zi doar a iubirii, ea trebuie sa fie in orice zi. A spune "te iubesc" asa banal, de 5 ori pe ora, nu mai arata santimente, ci banalitate. Uite faptul ca stai mana in mana cu o persoana, semnifica mult mai mult decat o inimioara de plus.
    Anonimule C., imi place tare mult ceaiul verde cu iasomie!

    RăspundețiȘtergere
  8. Adevărata valoarea a cadourilor o observăm abia atunci cînd dragostea dispare. Atunci cred că orice mărunţiş din plastic sau cu sclipici îţi pare valoros, asta în caz că a fost, măcar puţin, dragoste.
    Decît deloc...

    RăspundețiȘtergere
  9. Poate, Ludmila, dar nu cred ca o inimioara de plastic e vesnica si peste 5 ani o vom arunca pentru ca s-a rup sau s-a ros locul unde era scris "te iubesc". Dar o amintire duioasa despre o relatie ramane in suflet chiar si la 70 de ani.

    RăspundețiȘtergere